Om mig

Vem är då jag?


Jag är 26 år, bosatt i Stockholm och studerar för närvarande till socionom på Stockholms Universitet. Jag har sedan många år tillbaka haft ett starkt intresse av handel med värdepapper, framförallt aktier. Till slut, under sommaren 2019, kände jag att jag måste börja skriva om ämnet, för att så att säga ”få det ur mig”. Har nog tråkat ut både kompisar och familj som inte är lika intresserade av aktiehandel med mitt prat om detta och allt som hör till. Läser inspirerande böcker inom området sparande/investeringar, samt daglig läsning av DI, Omni Ekonomi och Avanza med flera. Håller även på mycket med teknisk analys som komplement till den fundamentala analysen.


Målet med bloggen är framförallt att sprida kunskap och löpande berätta om resan mot att kunna välja att sluta jobba vid 50 års ålder – genom att då leva på utdelningar som kommer varje månad. (OBS: utgå alltid från dina egna förutsättningar och mål). Utdelningarna växer ständigt varje månad under året och ränta-på-ränta-effekten är så stark att det faktiskt till slut går att leva på utdelningarna. Ju högre sparkvot per månad (andel av nettolön som investeras) desto fortare går det, men man behöver inte vara miljonär/höginkomsttagare för att det ska fungera. Dessutom tjänar alla rikligt på att göra långsiktiga investeringar varför det inte har någon koppling till samhällsklass eller bakgrund för att bli framgångsrik. Det som krävs är egentligen ett arbete och att du kan spara överhuvudtaget varje månad.

Bloggen vänder sig även till personer som inte är så insatta eller intresserade av ämnet, med intentionen att kanske skapa ett intresse snart.


The way to get started is to quit talking and begin doing.

Walt Disney

Go as far as you can see; when you get there, you’ll be able to se farther.

J P Morgan

No matter how great the talent or efforts, some things just take time. You can’t produce a baby in one month by getting nine women pregnant.

Warren Buffett

Prenumerera